Як впоратися з перфекціонізмом?

Більшість власників бізнесу, підприємців та топ-менеджерів страждають від перфекціонізму. І це не дивно, адже для успішних людей мало просто досягати мети на 100%. І це все, звичайно, добре, але тут дуже важливо не загнати себе у куток. Не треба робити зі свого життя постійний марафон, інакше дуже легко втратити себе та вигоріти.

То як же впоратися з перфекціонізмом? Є 3 стратегії:

1. Перегляньте ставлення до невдачі і перестаньте сприймати її як крах. Невдачі означають, що ви скуштували, але щось пішло не так. Ви отримали цінний досвід, щось зрозуміли та дізналися.

Погодьтеся, для бізнесу зафіксований досвід дуже важливий. Він дозволить змінити свою стратегію чи змінити тактику.

2. Почніть змінювати підхід до мети. Окрім орієнтації на результат є ще як мінімум два варіанти:

– орієнтація на процес

– орієнтація на відносини

У сучасному світі є багато ситуацій, коли сам процес може бути важливішим за результат. Дуже важливі бувають і стосунки, тому що вони здатні привнести багато цікавих додаткових фарб.

3. Перегляньте своє ставлення до успіху. Наше уявлення про успіх із роками трансформуються, виходячи із загального контексту. Тут важливо розуміти, як ви розумієте успіх сьогодні.

Дайте відповідь на запитання, за якими критеріями ви його для себе розумієте? Це дозволить вам не зайти в глухий кут і рухатися в потрібному напрямку.

Якщо ви все зробите правильно, у вас виникне розуміння, що зовсім необов’язково так жорстко намагатися досягти максимуму у всіх сферах життя.

Але це лише перші кроки до повного насиченого життя без перфекціонізму. Якщо ви хочете позбутися його раз і назавжди, потрібно наводити лад у житті, приєднуйтесь до наших менторських програм.

Залишить заявку на сайті