Життя – це не робота…

Під час однієї з кар’єрних консультацій, клієнт – процвітаючий керівник, намітив собі наступний кар’єрний щабель. За допомогою ментора він хотів зрозуміти, як це найкраще зробити.

І відбувся такий діалог:

— Я можу ще чимало. Ви самі кажете, що результати оцінки показали, що маю потужний інтелектуальний потенціал, висока працездатність. амбіції.. Чи ви вважаєте, що я сильно підняв планку?

— Справа не у висоті планки. Питання, чим ви готові заплатити за новий успіх. Вже багато років ви доводите собі та оточуючим, що можете більше.

Ви постійно піднімаєте планку своїх досягнень. Ви постійно нарощуєте обороти і взагалі майже не залишаєте собі простору для життя.

Людина прагне гармонії. Нам важливо реалізовувати себе по-різному, знаходячи можливості виявити різні грані своєї особистості та досягти в житті багатьох цілей. Це запорука щастя. І лише в цьому випадку самореалізація справжня, бо життя повноцінне.

Але ви не живете таким життям. Ви все поставили на одну карту. Ви усвідомлюєте це? Ви розумієте, що якщо зруйнується ваша кар’єрна стратегія з незалежних від вас причин, ви як особистість також зруйнуєтеся?

– Чому?

– Бо крім роботи у Вас нічого в житті немає. Для Вас робота – досягнення, гроші, друзі, інтереси. За межами роботи для Вас життя немає.

Ви справді це вибираєте?

– Ні, я так не хочу. Має бути якийсь інший варіант.

Так, починаючи з кар’єрної консультації ми часто переходимо з клієнтами до наведення порядку в житті.

У програми «Порядок у житті» вже три різні формати.

Знайдіть свій